Afdrukken

Informatie over uw gastvrouw & gastheer

Tineke en Maurits van Geel werken beiden in de kunstensector. 

Naast een  (afgesloten) loopbaan als mondhygiëniste werkte Tineke als dansdocent, een vak waarin zij nog steeds actief is. Zij gaf les in vele landen in de wereld en is gespecialiseerd in Armeense dans. Met hulp van het Ministerie van Onderwijs en het Ministerie van Cultuur kreeg ze de mogelijkheid om in Armenië dans te studeren. Zij bezoekt dit land nog vele malen per jaar. In 2006 startte zij het reisbureau ArmeniaHoliday.com en organiseert zij dans- en culturele reizen naar dit land.

Maurits studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en werkte 15 jaar als docent handvaardigheid en kunstgeschiedenis. Daarnaast is hij vanaf 1977 actief als dansdocent en choreograaf. Hij maakte vanaf 1988 deel uit van de artistieke leiding van het Internationaal Danstheater, een professionele dansgroep op het gebied van werelddans. Van 1996 tot 2011 was hij artistiek directeur van dit gezelschap. Hij deed dans research in ruim 40 landen en produceerde meer dan 40 verschillende dansvoorstellingen die in totaal door zo’n 1,5 miljoen mensen werden gezien.

Het stond voor hem vast dat hij in 2010 zou stoppen met het dansvak om weer terug te keren naar zijn andere artistieke interesse. Het vervaardigen van houtkunst  en houtdesign staan inmiddels weer vol op de agenda en incidenteel wordt Bedandbreakfast 54 omgevormd tot Galerie 54, waar hij zijn werk exposeert en verkoopt. Dat echte passie niet snel dooft, blijkt uit het feit dat hij ook weer actief is als dansdocent.